miercuri, 24 februarie 2010

Despre păcat

În lecţia aceasta am învăţat aşa cum v-am obişnuit şi până acum două lucruri esenţiale şi anume despre păcat şi despre mântuire.

Despre păcat, sunt foarte multe de vorbit şi explicat în această lecţie, dar eu cred că lucrurile esenţiale şi generale despre păcat le-am putut înţelege şi învăţa în această oră de cateheză. Noi ştim că păcatul a intrat în lume prin Adam şi Eva care au păcătuit prin simplul fapt că au mâncat din Pomul Binelui din care Dumnezeu le-a interzis să mănânce, era un singur pom şi din acela au mâncat, Dumnezeu le-a dat posibilitatea aceasta care ne-a oferit-o şi nouă alegerea, ei au ales să păcătuiască şi prin alegerea lor şi noi suportăm consecinţele păcatului, dar noi ştim un lucru foarte important că Domnul Isus a venit pe pământ ca să ne ofere posibilitatea să nu suferim pedeapsa capitală, să suferim în iad, ne dă posibilitatea să ne ferim de păcat şi să trăim p viaţă alături de El, o viaţă în care să ne asumăm unele responsabilităţi şi să facem unele lucruri care ne sunt greu de îndeplinit. Domnul Isus a venit să ne mântuiască, să mântuiască ce era pierdut, să propovăduiască Evanghelia să aducă Adevărul pe pământ, dar întotdeuna adevărul doare şi supără pe alţii deaceea Domnul Isus a fost răstignit pe Cruce pentru ca eu şi tu să avem posibilitatea de a trăi veşnic,  de a îndeparta pacatul de la noi. Eu doresc ca toată lumea să se pocăiască, să îşi schimbe stilul de viaţă şi nu numai atât să îndeplinească toate poruncile pe care Dumnezeu le-a scris pentru noi păcătoşii.
Despre mântuire, se pot spune foarte multe dar noi ştim că mântuirea nu vine de la oameni, nu vine din îndemnurile firii pământeşti, nu vine de la preoţi sau pastori, vine de la Tatăl din Cer El este Acela care ne oferă acest minunat dar, mântuirea. Dacă nu suntem cu adevăraţi mântuiţi de Domnul Nostru atunci nu putem vedea Împărăţia Cerurilor şi nu putem vedea Faţa Lui Dumnezeu. Dumnezeu l-a dat pe singurul Fiu să moară pentru noi pe Cruce, pentru ca noi să fim mântuiţi, să primim minunatul dar gratis, nu a pus nici o răsplată pentru a ne mântui, trebuie doar să crezi în Domnul Isus care a murit pe Cruce pentru tine şi care a fost batjocorit, scuipat şi omorât pentru tine. Pentru păcatele tale Domnul Isus a părăsit Cerurile şi s-a coborât în lume ca să ne dea posibilitatea de a alege VIATA VEŞNICĂ. Eu doresc ca toţi să fim mântuiţi şi să ne întâlnim în Ceruri cu toţi. Dumnezeu să fie cu voi în toate zilele voastre.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu