Învață cum e coborâșul, așa vei prețui urcușul; gustă, vezi, cum e amarul, așa vei prețui dulcele. Toma Coca

duminică, 28 februarie 2010

Naşterea din nou.

O nouă lecţie pe care am parcus-o la cursul de cateheză, un curs la sfârşitul căruia întdrumătorul, pastorul cu care parcurgem acest curs, poate să spună care dintre noi suntem pregătiţi să facem botezul în apă, legământul cel nou care simbolizează moartea noastră, lăsarea firii noastre în apă şi având acum un suflet nou, o gândire schimbată, un om nou. 
În această lecţie am parcurs încă doi paşi din "Mărturisirea de credinţă" un curs pe care cei care doresc să facă botezul în apă trebuie să îl urmeze, deoarece acest legământ este de o foarte mare importanţă având în vedere viaţa noastră şi viitorul care îl vom petrece în cu totul altă gândire şi comportament. Primul lucru specificat în această oră a fost naşterea din nou. Nimeni care doreşte să vadă şi să ajungă în Împărăţia Cerurilor nu poate dacă nu este născut din nou.  Dar cum să facem noi posibilă aceasta? Noi nu putem sa ne nastem din nou ca aspect fizic, dar putem sa ne nastem din nou in Duhul Sfant. Duhul Sfant este cel care ne ajuta si care ne da puterea zilnica sa ne nastem din nou si in fiecare zi sa fim oameni noi. Noi nu putem face nimic de la noi, totul vine de Sus, cu ajutorul Domnului putem realiza toate lucrurile si ca sa putem lua parte la Imparatia Cerurilor trebuie sa ne nastem din nou si trebuie sa urmam indemnurile Duhul Sfant care acum ne calauzeste pe fiecare dintre noi.
Al doilea lucru invatat in aceasta ora a fost despre biserica. Biserica este totalitatea membrilor, adica dupa ce primim botezul in apa noi apartinem unei biserici, facem parte dintr-o biserica, dintr-o familie si aceasta mare familie este numita biserica. Biserica nu este o organizatie omeneasca, adica nu este ceva creat de oameni, in Biblie spune ca prima biserica a fost formata din 3000 de suflete care s-au botezat, deci biserica este creata la randul ei de Dumnezeu, El este cel care se ingrijeste de biserica si te toti membrii apartinatori ei. Biserica este a Lui Dumnezeu, nimeni nu poate spune, biserica este a mea, sau este a cuiva, NU, biserica este a lui Dumnezeu. Exista doua ramuri sau doua categorii de biserica: biserica universala  adica totalitatea oamenilor de pe intreg pamantul formeaza o biserica universala, o biserica mare pe care DUMNEZEU o conduce, prin puterea Sa si noi la randul nostru formam o biserica locala adica toti membrii Bisericii Baptiste din Glimboca formeaza o biserica locala. Fiecare biserica are cativa membrii, 200, 500, 1000 si asa mai departe, fiecare dintre acestia formeaza o biserica locala in care oamenii se pot ruga lui Dumnezeu. Sa nu uitam faptul ca BISERICA este o Institutie Divina. M-am cam grabit cand am scris postul, sper sa nu fie nici o greseala si daca sunt va rog sa ma corectati. Va multumesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu