Învață cum e coborâșul, așa vei prețui urcușul; gustă, vezi, cum e amarul, așa vei prețui dulcele. Toma Coca

miercuri, 14 aprilie 2010

Cutremur in Haiti

Cel mai puternic cutremur care s-a produs in Haiti in ultimii 200 de ani a lovt Port-au-Prince si imprejurimile la ora 4:53 PM pe data de 12 ianuarie 2010. Foarte rar, poate chiar niciodata in istoria moderna, nu a fost devastata intr-o asemenea masura o mare capitala.
 
Povestea unei supravietuitoare. Myrlanda are 16 ani. Ea se afla intr-un restaurant in momentul cutremurului, servind o farfurie de orez cu o alta doamna. Prima data cand pamantul s-a zguduit, Myrlanda si un alt barbat au ramas pe loc in timp ce toti ceilalti au fugit afara. Cand pamantul incepu a se zgudui mai tare au fugit si ei. Myrlanda s-a prabusit afara, iar altii au cazut deasupra ei. Incheietura mainii stangi i-a fost taiata rau de o bucata de farfurie din sticla. O doamna care a iesit afara la primul soc si-a iesit din minti si a alergat inapoi inauntru. Cladirea s-a prabusit peste ea si a murit.
Myrlanda a dormit afara cu alti oameni pana dimineata urmatoare, cand a plecat acasa. Mama si sora ei i-au spus pur si simplu sa termine cu viata. Tendoanele si nervii ii erau taiati.
Myrlanda a fost operata si de atunci incepe sa-si miste degetele. Ea este internata la mini-spitalul CAM (Christian Aid Ministeries)

Am dorit sa va prezint acest scurt caz care s-a petrecut la 12 ianuarie 2010. Este foarte putin ceea ce v-am spus eu acum, sunt alte sute poate mii de cazuri la fel care au nevoie de ajutorul nostru. Haideti sa facem ceva si sa ii ajutam. Eu cred ca si dumneavoastra veti dori sa ii ajutam, pentru ca au mare nevoie de ajutor. 
Daca cineva doreste si Domnul i-a pus pe inima ca trebuie sa ajute acesta comunitate de ajutorare a victimelor din Haiti o puteti face prin:
a) Mandat postal catre Asociatia Internationala Christian Aid Ministries, la adresa O.P. 1, Gh.P. 1, C.P. 1 SUCEAVA, cod 720300, cont RO47 BTRL 0340 1205 1420 1303, C.U.I. 15339650
b) direct in CONTUL BANCAR RO47 BTRL 0340 1205 1420 1303, deschis la Banca Transilvania, Suceava
c)pentru cei care doresc sa faca donatii in valuta, sunt rugati sa contacteze telefonic la nr.0230-533032 sau email la icamoffice@icamro.org

Va multumesc!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu