Învață cum e coborâșul, așa vei prețui urcușul; gustă, vezi, cum e amarul, așa vei prețui dulcele. Toma Coca

duminică, 20 iunie 2010

Trebuie sa citesti !!!

        Wow.... am ramas suprins, socat, uimit, nici nu stiu ce cuvinte sa mai gasesc pentru a descrie tabloul pe care l-am  vazut astazi printre tinerii din Comuna Glimboca. Si cand spun tineri ma refer la toti cei care sunt la o varsta frageda, tineri, in floare varstei, plini de viata si "neastamparati".
        Aproape ca imi venea  sa plang cand ii vedeam, sunt unii tineri care intrec orice masura. Eu cred ca voi stiti la ce ma refer cand spun despre lucruri oribile pe care le poate face un tanar, un copil. La fiecare pas auzi copii mici, injurand si spunand lucruri pe care nu cred ca le poti auzi din gura unui adult. Este extraordinar stadiul in care s-a ajuns, este absolut ingrozitor in ce hal s-a ajuns ca in tara noastra si nu numai, ci in intreaga lume, sa se vorbeasca asa de urat. Nici nu pot sa ma gandesc la vorbele pe care le-am auzit, dar nu numai din gura celor mici, ci si din gura celor "instariti, zic ei". Ramai socat cand auzi de la un tanar vorbe foarte urate.
        Eu cred ca limbajul lor deja s-a obisnuit cu aceste vorbe si le este foarte usor sa vorbeasca in asemenea hal. Imi pare rau, chiar sunt foarte trist ca s-a ajuns aici....cred eu este limita, este timpul in care se vorbeste cel mai urat, zic eu, poate ma insel, dar e...........trist. Si imi pare rau pentru ca nu isi dau seama de vorbele pe care le spun, dar uneori raman masca :| cand aud tineri din Biserica cum vorbesc URAT !!!   Voi stiti la ce ma refer cand spun "vorbesc URAT", si simt ca ceva nu e in regula.... Satan a ajuns atat de puternic incat ii controleaza in totalitate pe acesti tineri.
        Trebuie sa va spun si sa va marturisesc ca pe langa cei care vorbesc urat la fiecare vorba pe care o scot din gura sunt si aceia care sunt prieteni cu "STICLA" (sunt foarte multi), deasemenea eu cred ca ei nu realizeaza ce lucru rau fac ei prin modul si stilul lor de viata!
        Imi pare rau ca trebuie sa specific ce scrie in Biblie despre acesti tineri, oameni care nu deosebesc lucrurile bune de cele rele si anume ca:
      
       Ci v-am scris să n-aveţi nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice "frate", totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi. 1 Corinteni 5:11
     
         Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. 1Corinteni 6:10-11

         Slava Lui Dumnezeu ca ne-a dat harul acesta: 

1 Corinteni 6:11  Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos, şi prin Duhul Dumnezeului nostru.

SLAVIT SA FIE NUMELE LUI CEL SFANT, SFANT DE 3 ORI SFANT 
 
 
 

3 comentarii:

  1. Asa este cum spui.In ziu de astazi foarte putini "tineri" mai au bun simt si bune maniere in comportament, vocabular , imbracaminte...etc.
    Intradevar este trist.Eu lucrez cu copii de felul acesta.Incerc sa-i inteleg de ce se comporta asa.Am de fiecare data acelasi raspuns.Lipsa de Dumnezeu si educatia libertina pe care o au.
    Imi pare sincer rau sa zic, dar cu ce "se hranesc", tot asa marturisesc despre ei insisi.
    Dumnezeu sa ne ajute pe noi, cei care stim adevarul si Il cunoastem pe Dumnezeu sa fim lumini si exemple pentru unii ca ei.
    Domnul sa fie cu noi toti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este precum spui Brigitte... "lipsa de Dumnezeu si educatia prea libertina" sunt cauzele trairii din ziua de astazi a tinerilor. DOMNUL SA LE DESCOPERE ca ceea ce fac ei nu este bine. DOMNUL SA aibe mila de ei. Amin!

    RăspundețiȘtergere