vineri, 12 februarie 2010

Nebunia Bogatiei

Ca şi punct de pornire în acest subiect îl avem scris în Sfânta Scriptură în Psalmul 49. Haideţi să ne deschidem inimile şi să înţelegem ceea ce Creatorul nostru, Tatăl din Ceruri vrea să ne vorbească şi să ne Lumineze mintea şi inima noastră care sunt din ce în ce mai "îngropate" sau înăbuşite de bogăţiile şi grijile acestei lumi.
Cât timp ne trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că noi nu suntem de pe acest pământ (aşa cum spune si melodia celor de la Speranţa - Eu nu sunt de pe pământ),  noi nu o să aparţinem pe veci acestui pământ şi tuturor lucrurilor care sunt sub soare?. Fiecare din noi avem un loc pregătit, un loc pregătit de Domnul nostru Isus Hristos care aşteaptă să Îi răspundem la cererile lui. Vreau să spun că pe zi ce trece din auzitele mele şi din spusele altora, mulţi oameni se îmbogăţesc şi mulţi dintre ei au uitat de unde au plecat.
La ora actuală în România sunt 2 clase sociale: cei foarte bogaţi şi ceilalţi pe care îi ştim cu toţii, cei mai săraci. Văd pe străzi, prin oraşele mari doar maşini luxoase nu mai spun de casele carora le aparţin acestor oameni foarte bogaţi.Ei se încred în bogăţiile lor pe care le-au făcut cum le-au făcut şi se mândresc cu tot ceea ce au. Dar ei nu sunt conştienţi că nu tot ceea ce este în lumea aceasta poţi să răscumperi cu bani, nu  poţi să îţi cumperi un loc în Cer (aşa cum am văzut cu toţii în filmul 2012)  şi nu poţi să îi dai bani CREATORULUI ca să te primească acolo Sus în Ceruri şi SĂ STAI la Dreapta Lui.  Vreau să vă întreb un lucru: Oare aceşti oameni când mor iau cu ei bani sau vreun alt lucru de pe acest pământ în Ceruri? NU, este răspunsul dat aşa de clar în acest Psalm în versetul 17. Omul cât trăieşte se tot încrede în forţele lui proprii, în banii lui, în ceea ce are că el este puternic şi tare aici şi acum, dar TOT în locuinţa morţilor vor ajunge şi bucuriile acestea se vor sfârşi şi "nu vor mai vedea lumina niciodată". 
Eu vreau să vă îndemn să vă gândiţi serios la această problemă foarte importantă şi de actualitate în zilele noastre. Dumnezeu vă vrea săraci dar să Îi slujiti Lui şi al Lui să fie toate lucrurile şi bogăţiile voastre, spre Slava Numelui Său să facem toate lucrurile, ca mai târziu să putem fi fericiţi şi să trăim o veşnicie cu Dumnezeu Tatal şi Domnul Isus Hristos să Ne dea înţelepciune pentru toate lucrurile pe care o să le facem de acum încolo. Amin.
Cu toţii ştim acest verset din Ioan 3:16, haideţi să Îl memorăm.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Urmărește prin E-mail